Polis voor Mij logo

Polis voor Mij logo

Polisvoormij : Uniek product goedkoper rijden met app4Drivers


PolisVoorMij ontwikkelde in samenwerking met Dangerous Decisions uit Alaska App4Drivers en Challenge4Drivers.com. Vorig jaar was PolisVoorMij al winnaar van de Nationale verkeersveiligheid prijs 2012. Vanaf nu is de app ook verkrijgbaar in Google Play.

App4Drivers is  nu beschikbaar voor Android en OS (iPhone) gebruikers en daarmee toegankelijk voor de grote meerderheid van smartphone bezitters. Deelname is gratis voor polishouders.

Wat levert het op voor deelnemers
Hiermee kunnen bestuurders aantonen dat zij geen aso zijn in het verkeer maar juist netjes rijden. Deelname aan het programma wordt beloond met kortingen op de verzekering. Het is een wedstrijd: hoe beter je rijdt, hoe hoger de korting. Dat vinden wij eerlijk bij PolisVoorMij. Hoewel deelname ook open staat voor andere verzekeraars toont PolisVoorMij haar innovatie kracht door als eerste de markt open te breken.

Hoe werkt het?
De app is als een glas water op het dashboard. Het registreert bewegingen van de auto. Te hard remmen, te hard optrekken en te scherp door de bochten zijn indicatoren van minder veilig rijgedrag. Echter ook harder rijden dan 120 km per uur en bellen of internetten tijdens het rijden wordt geregistreerd. De locatie blijft alleen bekend voor de gebruiker.

Na elke rit krijgt de gebruiker al een terugkoppeling hoe goed de rit was. Op de website challenge4Drivers.com kan de gebruiker zich vervolgens meten met anderen. Waar runkeeper de prestaties van een hardloper inzichtelijk maakt, doet Challenge4Drives.com dat voor automobilisten. Veilig rijden wordt daardoor ook een prestatie. Die prestatie kun je desgewenst ook delen met je social media vrienden.

Verzekeringsmarkt roert zich
Het Verbond van Verzekeraars laat weten onderzoek te doen naar de relatie tussen rijgedrag en verzekeren. Delta Lloyd presenteerde ook gedachten om op de markt te komen. Ook andere verzekeraars oriƫnteren zich op de mogelijkheden. De gedachte is dat erachter is dat het eerlijker is en dat bestuurders uiteindelijk bewuster gaan rijden


Overzicht nieuwsberichten