Polis voor Mij logo

Polis voor Mij logo

Aanvullende zorgverzekeringen


Behalve de basisverzekeringen zijn er ook aanvullende zorgverzekeringen om af te sluiten. Deze zijn niet verplicht maar wel erg belangrijk om naar te kijken. Dit vermijd extra kosten die niet in de basis zitten. Maar wanneer heeft het zin om een aanvullende verzekering te nemen en welke moet u dan nemen?

De aanvullende zorgverzekering

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen om af te sluiten. De bekendste hiervan zijn de aanvullende tandarts-, fysio- en medicatieverzekering. De aanvullende verzekering komt bovenop de basisverzekering. Het aanbod van de aanvullende verzekering verschilt per verzekeraar. Dit komt doordat de aanvullende zorgverzekering niet onder de Zorgverzekeringswet valt.

Wanneer moet u wel of geen aanvullende zorgverzekering nemen?

Wanneer u een aanvullende zorgverzekering nodig heeft, ligt volledig aan uw situatie. In het geval dat u jong en gezond bent, zal u aan de basisverzekering genoeg hebben. In het geval u kosten in de zorg verwacht, die buiten u basis vallen, dan kan het goed zijn om u aanvullend te laten verzekeren. Het is daarbij belangrijk om te kijken of de premie niet hoger is dan de kosten die u anders zou gaan maken. Een tussenpersoon kan u hierbij goed helpen om samen met u een passende zorgverzekering te vinden.


Zaken om rekening mee te houden

De aanvullende verzekeringen vallen niet onder de Zorgverzekeringswet. Dit betekent dat verzekeraars u kunnen weigeren voor een aanvullende verzekering. Ook kan in geval van een chronische ziekte of in verband met leeftijd de premie verschillen. Een ander feit waar u rekening mee moet houden is dat er, in sommige gevallen, toestemming aan de zorgverzekeraars  gevraagd moet worden voorafgaand aan een behandeling. Het is echter wel zo dat als een zorgverzekeraar toestemming geeft voor een behandeling deze vast blijft staan.


Meer vragen?

Heeft u meer vragen of wilt u meer weten over de aanvullende verzekering en haar dekkingen dan kunt u bellen met 088 887 7999.
Overzicht nieuwsberichten